Descripción
LA CARRAU
La Carrau es forma l'any 1997 com a grup de música folk de ball en una primigènia etapa que els porta ja a participar a gran nombre de festivals de música folk del país. També en aquesta etapa, acompanyant musicalment diferents esbarts dansaires, el grup té l'oportunitat de participar en festivals folklòrics a Bèlgica i a Polònia.Esperonats per l'enregistrament de la maqueta Escalivada mecànica (TRAM, any 2000), la banda s'engresca a afegir nous ritmes i sonoritats al seu estil, així com els primers temes de creació pròpia.
Poc després, i per tal d'acabar d'arrodonir la consistència de la seva particular proposta de música folk, ja força renovadora, La Carrau afegeix a la seva formació la secció de metalls (trompeta, saxo i trombó).
És amb aquesta formació (presentada al llarg de l'any 2001 a festivals com el TRADICIONÀRIUS de Gràcia o el MMV de Vic) que La Carrau enregistra el seu primer disc, Una dotzena (PPF, 2002. Produït per Xavier Batllés i Josep M. Mayol, enregistrat al BITSTUDI).
Amb aquest primer disc al mercat, la banda entra de ple als escenaris de pràcticament tots els festivals del país; el circuit folk deixa de ser exclusivament el seu radi d'acció, i comparteix escenari amb bandes i artistes de primer nivell com Manu Chao, Dusminguet, Obrint Pas, Els Pets, etc. Participa en esdeveniments musicals de primera magnitud (SENGLAR ROCK, ACAMPADA JOVE D'ARBÚCIES, REBROT), i inicia també l'aventura de tocar a Europa (Krakrock Festival. Bèlgica, 2002) i l'Estat espanyol (Músicas desde Cataluña, Los conciertos de Radio 3. Madrid, 2002).
Després de girar el seu primer disc per pràcticament tot el territori català i també pels països catalans (amb diverses actuacions al País Valencià, Vila-real, L'APLEC DELS PORTS a El Portell de Morella, GUIRIGALL a Ares del Maestrat... i també a les illes), amb més de 200 actuacions a l'esquena i essent ja reconeguts com una de les formacions que han revolucionat el folk a Catalunya, el seu segon disc, Qin bon bori (PPF, 2004. Produït per Joseba Tapia, Orbe Ortiz i Quim Soler, enregistrat a La Fournier), representa la consolidació de la banda.
Aquest disc fou presentat en la Diada de l'Onze de Setembre del 2004 al passeig de Lluís Companys de Barcelona, davant de prop de 10.000 persones (concert, a més, televisat en directe pel C33). Amb aquest concert s'obre una nova etapa per al grup, que esdevé ja una de les bandes de referència de la música cantada en català i una de les principals bandes de música folk del país. Mostra d'això és la participació al concert per la cultura en català, celebrat el 23 d'abril del 2005 al Palau Sant Jordi. En aquest concert, La Carrau compartí escenari amb artistes de la talla de Quimi Portet, Lax’n Busto, Mesclat o Lluís Llach, entre d'altres, amb una assistència d'aproximadament 15.000 persones (concert enregistrat íntegrament per TV3).
Durant el 2005 el grup La Carrau ha estat inclòs a concerts, festes i festivals de tot Catalunya, i ha tingut també l'oportunitat de viatjar a Itàlia (Festival Spaventa Maggio de Mezzago), Euskadi (La Quadra), País Valencià (Gandia, Vinaròs), Catalunya Nord (Perpinyà) i Galícia (Mos i Ourense).Actualment el grup està preparant nous temes, pensant ja en un possible tercer treball, amb la intenció de seguir experimentant i innovant i de mantenir, si no superar, el nivell artístic i tècnic dels dos primers treballs, tant en l'enregistrament com en la posada en escena.
Opiniones de LA CARRAU